pátek 3. srpna 2012

Výlet na rozloučenou

Poslední červencový víkend nás čekalo stěhování. Díky taťkovi a Vaškovi od Fíků jsme to zvládli nečekaně rychle, za což oběma děkujeme.
Sice se nám ze Soběšic úplně nechtělo, přece jen to byl náš první byt, kde jsme bydleli sami a taky krásně strávené dva roky, ale každá životní etapa jednou končí, tak pryč se smutkem. Teď se těšíme na září a větší byt :-)
Ještě před tímto víkendem se ohlásili na návštěvu Lukáš s Ivčou (kamarádi z Frenštátu) a tak jsme vymýšleli, kam je vezmeme.
Nakonec jsme se rozhodli pro zříceninu kláštěra v Doních Kounicích a Dívčí hrady na Pálavě.
Na obou místech jsme byli již dříve, ale v klášteře se nám opravdu líbí. Dýchá z něj takové zvláštní mystické kouzlo. Možná je to také proto, že podle pověsti pod klášterem vedla dlouhá chodba, spojující nedaleký hrad a klášter, v jejichž výklencích můžeme prý dodnes vidět kosti lidí umučených v těchto děsivých prostorách.
Dívčí hrad je dominantou Pálavy, kterou můžeme vidět již zdaleka, a také ten má svoje pověsti. Jedna z nich se opírá o tři skalní útesy stojící před hradem - tři zkamenělé dívky. V tom jaké jsou to dívky a proč zkameněly se pověsti dost liší, přesto se za tichých nocí prý od těchto kamenů ozývá nářek.

Přidávám pár fotek pro inspiraci :-)
Rosa Coeli

Rosa Coeli
Rosa Coeli - Rajská zahrada
Nové Mlýny (nad Pavlovem)

Nové Mlýny (z Dívčích Hradů)

A my tři :-)







Žádné komentáře:

Okomentovat