čtvrtek 2. května 2013

Konečně jaro :-)

I když nevím, jestli teploty přes 20 stupňů nejsou spíše letními, ale i tak jsme všichni rádi, že konečně odtál sníh a můžeme se začít více pohybovat venku. 

A tak v sobotu přišla akce "sázení stromů". Teta Hani přivezla asi 22 ovocných stromků, které bylo potřeba zasadit na místo určení a tak jsme půlku soboty "zvelebovali" pozemek. Máme už několik jabloní, hrušní, meruněk, broskvoní a třešeň. Už se těším na úrodu :-)


K ovocným stromům ještě v úterý přibyly dvě lípy. Zasadili jsme je na špici pozemku a pod nimi pak budou bzučet včeličky.

Díky Berniemu objevujeme kouzlo Kosíře. Je to nedaleko a tak jsme tam docela často i proto, že tu není moc kam jinam jít. Při každé procházce objevíme něco nového, naposledy to byla Vápenice - spousta malých kopečků a drobných nerovností po těžbě vápence. A taky tam bylo díky petrklíčům krásně žluto. Trochu mi to připomnělo naše prázdniny ve Skotsku před deseti lety a výlet na ostrov Hoy. Také tam byly tak krásné kopečky, jen tam místo petrklíčů kvetl vřes.








Žádné komentáře:

Okomentovat